Șase motive pentru care iubesc cipsurile

Și nu, nu mă refer la cipsurile din market, ci la acele pietricele semiprețioase, de forme și culori diferite, care nu seamănă una cu cealaltă, care prin înfățișarea lor, sunt unice.

Acele mici bucățele din piatră care pot fi folosite în crearea de bijuterii diverse, de la cele mai finuțe și elegante coliere până la brățări late ce acoperă brațul într-o multitudine de culori.

Atunci când lucrez cu ele le studiez forma pentru a le putea combina în bijuteria pe care mi-am propus să o realizez. Chiar dacă inițial par a fi înșirate la întâmplare pe un fir, munca din spatele acelei bijuterii este alta. Adevărul este că, puse la întâmplare, nu se uniformizează, și de aici apare și forma inestetică a bijuteriei, prin urmare unui artizan nu îi rămâne decât să se conformeze și să studieze fiecare pietricică în parte pentru a-i găsi locul potrivit.

Colier din pietre semipretioase

Încă un motiv pentru care iubesc spărtura de piatră este că pot realiza atât baza unui colier, cât și piesa lui centrală, care îl definește și îl face incomparabil.

Și pentru că îmi plac cipsurile poate mai mult decât alte forme în care se pot regăsi pietrele semiprețioase în ultimile creații ale mele am reușit să le introduc și în crearea de inele, acest lucru însemnând să le găsesc o utilitate estetică împreună cu sârma de modelaj.

Și totuși, spărtura din pietre semiprețioase este folosită cel mai creativ în realizarea de pandantive, în general de mari dimensiuni, în care artizanul își exprimă creativitatea în voie.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

6 motive pentru care iubesc cipsurile

2 comentarii la „6 motive pentru care iubesc cipsurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *