Ametistul și proprietățile lui magice

dig

În ultima perioadă, în boutique-ul meu micuț de pe strada Mihai Bravu, au intrat doamne doritoare de ametist. Nu știu cum s-a întamplat dar aproape de fiecare dată când cineva mă vizita, ochii i se opreau la acea piatră, de culoare mov, mai închisă sau mai deschisă și cu străluciri solare!

Înțelegând dorințele clienților mei, m-am pus pe treabă și am realizat bijuterii unicat din ametist. Le-am dat o formă de ciorchine cerceilor din ametist cu perlă lila și am realizat un choker minimalist din perle albe și codiță de ametist, de care eu sunt foarte mândră. Este foarte finuț și atât de potrivit pentru zilele de vară! Și pentru că am avut la dispoziție câteva pietre mai mari de ametist am încropit din ele pandantive. Iar acum am în plan să combin sârma de modelaj aurie cu culoarea mov a ametistului și culoarea verde a peridotului. Abia aștept să văd ce o să iasă!

Ametistul_1-1

Despre ametist și proprietățile lui magice aflați în continuare, din căutarile efectuate, pentru a fi informate asupra a ceea ce vreți să purtați.

Origini

Această piatră minunată se găsește în mai multe zone ale planetei, purtând diferite denumiri (după zona din care se extrage), și astfel avem:

– Ametist brazilian sau mexican, de culoare mov;
– Ametist canadian, de culoare mov și rosu;
– Ametist elestial, culoare violet deschis;
– Ametist roz, culoare roz, se mai numește Lile de France;
– Ametist cu rutil, culoare mov și metalic;
– Ametist fumuriu, culoare mov și gri;
– Ametrin, culoare mov si auriu.

Proprietati magice

Ametistul este o piatră mentală, ajutând foarte mult la conexiunea cu tărâmul angelic, spiritual și în cazul acesta este foarte bun în meditații, pentru efort intelectual și iluminare. De aceea e bună pentru elevi, studenți, profesori, preoți, cercetători. De asemenea este și o piatră protectoare, are darul de a calma, accelerează dezvoltarea abilităților psihice.
Este piatra lunii februarie. Se ocupă de chakra coroanei, acționând asupra zonei capului. În general reduce durerile din zona respectivă, stresul și atacurile psihice și elimină mânia, furia, teama și anxietatea. Asociat ametistului este Arhanghelul Mihail.
Poate fi utilizat și ca sprijin în combaterea dependențelor de alcool, tutun, droguri. Se spune că ametistul era a 9-a piatră din Colanul Marelui Preot al Israelului și una din cele 10 pietre pe care erau gravate numele triburilor lui Israel.

Purificare si beneficii

Ametistul se purifică sub jet de apă de izvor, dacă se poate și se încarcă la lumina lunii, deoarece lumina soarelui îl poate decolora. Este destinat tuturor zodiilor, însa efecte deosebite va avea asupra urmatoarelor semne zodiacale: Berbec, Taur, Gemeni, Fecioara, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești .
Printre calitățile pe care purtătorii de bijuterii cu ametist le-au atribuit pietrei de-a lungul sutelor de ani, putem aminti vitejia, modestia, spiritul contemplativ, meditația dar și atragerea succesului în afaceri și a puterii, fiind considerată și o piatră a regalității.

 

Articol realizat in colaborare cu Selly Sella (numele de pe facebook), terapeut.

dav

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Ametistul și proprietățile lui magice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *