Bijuteria otomană

bijuterie otomana

Vă povesteam în articolul “Comorile din casă”, că mă implic și în repararea gablonzurilor. O fac cu mult drag și pricepere și rămân fascinată de comorile pe care oamenii simpli, ca mine și ca tine, mi le aduc la reparat sau modificat pentru a le purta în continuare.

bijuterie otomana

Una dintre piesele care mi-a atras cu adevărat atenția și care m-a inspirat deopotrivă, a fost un fragment dintr-un colier turcesc, din bronz cu cristale, adus de o doamnă de 70+, și mi-a mărturisit că a aparținut mamei domniei sale.
Și cum în micul meu Boutique timpul parcă stă în loc, am povestit vrute și nevrute cu vecina mea și am aflat istoria acestui colier Otoman. Colierul a apartinut familiei Caminschi, de pe strada Mihai Bravu, în apropiere de Piața Săracă, o familie înstărită. Părinții vecinei mele, îi ajutau pe aceștia la treburile casei. Madam Caminschi, cum frumos s-a exprimat vecina mea, a facut un gest frumos și i-a împrumutat rochia dumneaei cu fir de argint pentru un eveniment deosebit din familia lor, urmau să devina nași. Totuși, ca viitoarea nașă să arate deosebit, doamna Caminschi s-a gândit să îi ofere în dar colierul fabulos pe care acum mi-a revenit plăcerea să îl reconditionez.

Nu mai era întreg, era doar piesa centrală, de o frumusețe inedită. Colier în stil oriental cu elemente masive din bronz, accesorizat cu cristale în nuanțe calde în culorile soarelui.
Îmbinarea elementelor ce îl formau te duceau cu gândul cu secole în urmă, la perioada stăpânirii Imperiului Otoman, în care femeile umblau împodobite cu bijuterii lucrate cu măiestrie de meșterii din acele timpuri.

bijuterie otomana

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Articol realizat în colaborare cu Selly Sella

Bijuterie otomană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *