Purtăm bijuterii la Pilates?

Poate vă întrebați ce legătură ar putea să existe între exercițiile de Pilates și bijuterii? Ei bine, există. Eu am găsit o frumoasă legătură!
Să vă povestesc cum stau lucrurile…
Ca orice om, în viață, încerc să îmi îmbunătățesc atât stilul de viață cât și tehnicile mele de bijuterit (pasiunea mea). Și mă surprind pe mine cum reușesc să fac cele mai faine conexiuni între domenii care par să nu aibe nici o legătură între ele.

M-am decis cu multe luni în urmă să merg la sală. Vă sună cunoscut? Mai cunoașteți pe cineva care și-a propus să meargă la sală? După alte câteva luni de încurajări interioare către această direcție m-am hotărât și am început. Și am ales să merg la un Studio de Pilates, condus de Doina Munteanu. Numai să o vedeți! Sunt convinsă că nu-i dați, nici pe departe, vârsta pe care o are!
Prima dată, ca un om disciplinat ce sunt, am mers la sală fără bijuterii. Fără cercei, coliere, brățări și diverse accesorii. Așa am considerat că procedează o femeie care are grijă de sănătatea ei fizică și, în plus, nu deranjează pe nimeni cu vre-un cercel căzut din întâmplare prin sală. Să vă spun drept, m-am simțit incompletă ca femeie. Bijuteriile și accesoriile fac parte din viața mea. Oricărui eveniment îi asociez o bijuterie, fie ea cât de mică. Prin urmare m-am uitat în jur, am văzut că celelalte fete poartă măcar un accesoriu și am observat atitudinea doamnei instructor, pe care, practic, nu o deranjează bijuteriile noastre. Întorcându-mă în micul meu atelier, de pe strada Mihai Bravu, m-am gândit ce fel de accesorii aș putea crea și purta pentru acest tip de eveniment…

Gândindu-mă la mișcările de gimnastică pe care le am de făcut, care uneori sunt din picioare, alteori sunt de pe saltea, sau folosind o mingiuță drept accesoriu, mi-am dat seama că o pereche de cercei lungi, atârnători, nu s-ar încadra în eveniment. Așa că am ales să fac cerceluși de mici dimensiuni, cu tijă și perle sau pietricele în cele mai diverse culori.
În ceea ce privește colierul, am ajuns la concluzia că choker-ele se potrivesc cel mai bine. Un choker este un colier mai subțire sau mai gros, la baza gâtului. Prin urmare am relizat câteva variante, în general subțiri, și nu mai lungi de 39 de centimetri. Pentru ca să nu aibă lejeritatea de a sta atârnat, pentru că nu vreau ca atunci când mă aplec să îmi ajungă colierul pe bărbie sau buze. Ar fi un stres în plus! În concluzie, colierul nu trebuie să fie unul lung și nici greu, pentru că te-ar deranja în mișcările de la sală. Un lanț prelungitor la spate este suficient ca să îi mai dai puțină lejeritate la nevoie.

Despre brățări ce să spun? Doar că se potrivesc cele finuțe. Făcând tot felul de mișcări, atât din picioare cât și pe saltea, mi-am dat seama că o brățară nu ar sta niciodată la locul ei. S-ar tot muta de sus în jos și de jos în sus, mulându-se pe mișcare. Iar dacă exercițiul este pe saltea, cu spijin pe antebraț, ar fi deranjant să simți brățara cum iți apasă pe încheietură. O variantă ar fi o brățară pe elastic și foarte finuță, cu cele mai mici pietricele.
Pilates presupune să faci exerciții desculț și atunci o brățară de picior s-ar potrivi de minune, asa cum vei putea vedea în fotografiile din articol!
Toate aceste bijuterii ți le pot personaliza în funcție de costumul de sala și culoarea lui, după piatra cu care rezonezi dar și după vibe-ul evenimentului.

Articol realizat în colaborare cu instructor de Pilates, Doina Munteanu.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Purtăm bijuterii la Pilates?

2 comentarii la „Purtăm bijuterii la Pilates?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *