Colierul dedicat Sfintei Fecioare Maria

Colierul

Acest model de colier este realizat numai în urma unei discuţii cu cel care doreşte să-l poarte sau să îl dăruiască.

Dar, ca orice bijuterie, are şi el o poveste a sa ce rezultă din combinaţia ingredientelor ce îl compun: sideful cu imaginea Fecioarei Maria, citrinul şi peridotul. Ce au în comun cele trei? Aduc posesorului său: bogăţie, daruri, bucurie, vindecare şi elimină stările negative ale celei ce îl poartă. Ele pur și simplu lucrează în tandem când sunt la un loc.

Imaginea Sfintei Fecioare Maria (sidef), alături de Arhanghelii Gabriel (citrin) despre care puteți citi în articolul ”Citrinul și stăpânul său Arhanghelul Gavriil”, şi Raguel (peridot) despre care am scris în articolul ”Pietrele lunii august”. Peridot, Ochi de pisica, Ochi de tigru, Sardonix, Spinel vor ocroti posesoarea acestui colier.

O inspiraţie divină pentru o viaţă armonioasă!

perle

Perla

Perla este piatra purităţii a tinereţii şi a frumuseţii.

Se formează în moluşte bivalve ca reacţie a îndepărtării unei impurităţi, o particulă iritantă survenită în interiorul cochiliei. Această particulă irită scoica care începe să secrete sidef pentru a se proteja.

Scoicile care dau perle nu sunt comestibile, puţină lume ştiind acest lucru. Dau perle cele din familia Teridae din mările calde și cele din Unionidae care preferă apele dulci. Perlele sunt fie sălbatice (naturale), fie de cultură (prin intervenţia omului).

Forma în care se pot găsi perlele: baroque, inelate, dreptunghi monedă, romb, rotunde, pară, ovale.

Perlele se împart în 4 categorii

  1. perla japoneză Akoya – sunt albe şi rotunde, cu o strălucire deosebită;
  2. perle de cultură de apă dulce – sunt foarte asemănătoare cu cele naturale şi au o istorie de peste 700 de ani;
  3. perlele tahitiene – sunt mai mari decât perlele tradiţionale, albe, şi ies în evidentă datorită culorii şi a reflexelor metalice;

Perlele din Marea Sudului – cele mai rare, preţioase şi mari; pot ajunge la 20 de mm si au o strălucire mai puternică. Gradul de calitate (A/B…AAA) este dat de însumarea caracteristicilor perlelor de cultură.

Culori: alb, cenuşiu lucios, crem, roz somon, lila, gri, negru.

Zodii: Rac, Gemeni, Scorpion, Săgetător şi Peşti.

Zile de naștere: Luni.

Numărul de naştere: 7

Luna: iunie, februarie, aprilie, iulie, noiembrie

Chakre: Sacrală, Plex Solar, Al treilea ochi, şi în mod deosebit Coroana.

Arhanghel: Haniel. Datorita guvernării acestui arhanghel, posesorul perlei are parte de următoarele beneficii:

– atrage prosperitatea, sporeşte intuiţia, imaginaţia, sensibilitatea, încrederea în propria persoană;

– amplifică respectul de sine;

– bun pentru meditaţie şi concentrare;

– rol protector, capabilă să transforme energia negativă în energie pozitivă (recomandat persoanelor cu încărcătură mare de tristeţe);

– combate stresul, nervozitatea,

– energizează apa.

Colierul

Îngrijire:

Perlele pot fi curăţate cu un şerveţel din bumbac sau microfibră, umezit uşor în apă. Apoi le uscăm pe un șerveţel fin din pânză, uscat. Se recomandă păstrarea lor într-o cutioară proprie de bijuterii, pentru că se zgârie uşor.

Perla are origine organic, datorită formării ei în moluşte de carbonat de calciu şi sidef, nu sunt rezistente, având o duritate de 2,5 – 4,5 pe scara Mohs.

Beneficii

Perlele, pe lângă podoabe, au fost folosite şi în scop medicinal, în afrodisiace, poţiuni pentru tinereţe şi frumuseţe, leacuri pentru tratarea nebuniei şi ca remedii pentru boli de piele.

Industria cosmeticelor foloseşte pulberea de perle datorită conţinutului lor bogat în calciu. Ele aduc beneficii atât la nivel mental, spiritual cât şi fizic, având puterea de a amplifica integritatea şi generozitatea, bogăţia spirituală, norocul, cunoaşterea divină, înţelepciunea şi suport mental şi emoţional.

Perla şi proprietăţile ei:

– întăreşte acuitatea vizuală şi ajută în vindecarea bolilor de urechi;

– stimulează digestia, activitatea intestinelor, a ficatului, rinichilor, splinei şi pancreasului;

– acţionează ca un conductor special în drumul către Ceruri şi lucrează foarte bine cu pietrele colorate.

Puţină istorie…

În Epoca Antică, în Grecia şi Egipt, perla era atribuită zeiţei iubirii şi purtată în cinstea ei. Regii şi reginele acestor ţări erau mari iubitori de podoabe cu perle, în general ea fiind purtată de capetele încoronate de-a lungul vremii.

Este o piatră Selenară petru că se încarcă numai cu enegia Lunii. Cel mai indicat  este a se purta în ziua de luni, a săptămânii.

Conform mediumului Doreen Virtue, mesajul perlei, ar fi acesta: “Daca alegi să trăieşti cu intensitate, devotement şi iubire, atunci e bine să porti perla ca un simbol al conştiiţei de sine, dat fiind faptul că reprezintă o adevărată infuzie cu Divinitatea”.

Articol realizat în colaborare cu Selly Sella, terapeut.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Colierul dedicat Sfintei Fecioare Maria

2 comentarii la „Colierul dedicat Sfintei Fecioare Maria

  • decembrie 13, 2021 la 8:36 am
    Legătură permanentă

    Un dar frumos, elegant, deosebit pentru persoanele dragi care apreciaza acest gen de cadouri, unde fiecare piatra folosita spune totul despre personalitatea unui om.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *