Piatra lunii iulie, rubinul

Piatra lunii iulie, rubinul

Rubinul este o piatră adorată de oameni de mii de ani, fiind purtată ca bijuterie și element decorativ pentru anumite trebuințe.

Este o piatră rezistentă și considerată a fi și piatra conducerii. Rubinul simbolizează multe trăsături pozitive, cum ar fi: sănătatea, iubirea, succesul, bogăția și înțelepciunea.

Numele rubin, vine din latinescul rubeus = roșu. Pe vremuri rubinele erau folosite pentru a calma inflamația, iar femeile în vârstă iși frecau rubinul de piele în speranța că vor redeveni tinere. În prezent se crede că rubinul stimulează energia, pozitivitatea și senzualitatea, iar în multe țări este utilizat pentru a ajuta la reglarea tulburărilor sangvine.

Fiind atât de dur este folosit la aplicatii tehnologice cum ar fi mecanismele de ceas, instrumentele medicale și laserele.

Sora geamana a rubinului este safirul, deoarece au aceași structură chimică. Ambele sunt soiuri de corindon mineral, dar prezența cromului face ca rubinul să fie roșu. Iar dacă are orice alta culoare este numit safir.

Piatra lunii iulie_rubinul (4)

Proprietăți:

Culoare: roșu cu nuanțe variind de la roz la roșu sângeriu

Înfățișare exterioară: strălucitor prin șlefuire, opac când este neșlefuit.

Cristal fațetat mic sau cu formațiune mare.

Duritate 9 pe scara Mohs.

Chakra: chakra inimii.

Arhangheli: Jofiel si Mihail

Țări: india, Madagascar, Rusia, Srilanka, Cambodgia, Kenya, Mexic

Beneficii:

 • Energizează și echilibează, dar poate supra stimula oamenii prea delicați sau prea iritabili;
 • Stimulează pofta de viată;
 • Conduce la stabilirea unor scopuri realiste;
 • Echilibrează inima, încurajează omul să iși urmeze pasiunile pentru a deveni fericit;
 • Scut foarte eficient împotriva vampirismului energetic manifestat la nivelul inimii;
 • Promovează visele pozitive și vizualizarea clară și stimulează glanda pineală și voința de a trăi;
 • Intensifică energia forței vitale în chakra radăcinii și in linia kundalini;
 • Conecteză liniile Hara și Kundalinii, la nivelul perineului, astfel conectând forța vitală cu scopul veții la nivel fizic;

La nivel psihologic rubinul scoate la lumină mânia și alte energii negative pentru a fi transmutate și încurajează eliminarea tuturor obstacolelor care apar în cale. Promovează capacitățile de lider dinamic.

La nivel mental rubinul conferă o atitudine pozitivă și curajoasă, sub influența sa mintea devine mai lucidă și mai ascuțită, datorită efectelor sale protectoare rubinul te ajută să devii mai puternic în timpul disputelor și controverselor.

La nivel emoțional amplifică pasiunea și stimulează entuziasmul, este o piatră sociabilă care atrage activitatea sexuală.

La nivel fizic rubinul ajută la depășirea epuizării și letargiei conferind vigoare și forță, în caz de hiperactivitate, calmează.

Piatra lunii iulie, rubinul

Vindecare.

Rubinul detoxifică corpul, sângele și limfa. Tratează febra, bolile infecțioase și fluxul sangvin restricționat. Este extrem de benefic pentru inimă și sistemul circulator. Stimulează glandele suprarenale, rinichii, organele genitale și splina.

Poziție. Trebuie plasat pe inimă, pe un deget sau pe gleznă.

Piatra cu care se combină este zoisitul (aniolit) și activează chakra coronară, conduce la stări de conștiintă modificată și facilitează accesul la memoria sufletului și la dimensiunile spirituale. Această combinație poate fi extrem de utilă pentru vindecarea sufletului și a vieților anterioare. Amplifică cu putere câmpul biomagnetic al corpului.

Proprietăți curative.

 • Rubinul are darul de a întări iubirea;
 • Te ajută să conștientizezi conexiunile inimii;

Iți permite să ai grijă de tine, astfel încât să primești în schimb devotament.

Mesajul pietrei

”Sunt personificarea energiei, un memebru al ligii regale ce s-a odihnit pe platoșa ancestrală a activării. Cere-mi să iți arat direcția spre care dorești să te îndrepți apoi stai alături de mine și reflectă pentru a cunoaște claritatea scopului invăluindu-te. Stai alaturi de mine și îmbrățisează puterea potențialului pe care îl intuiești.”

Rubinul lucrează foarte bine terapeutic asupra corpului uman dacă este purtat ca bijuterie combinat cu aur sau cupru.

Rubin stea

Culoare: roșu-violet

Chakra: corpul cauzal

Beneficii:

 • Aduce informații sau lumină în conștient;
 • Ajută contactul cu ghizi spirituali, îngeri, ființe din alte dimensiuni și zeițe;
 • Sprijină channeling-ul și scrisul automatic al informațiilor de la alte nivele, conectează cu matricea mentală și cu cea planetară de unde și aduce informații;
 • Îi ajută pe mediumii care traiesc prea mult timp în afara corpurilor lor, stabilizează toate nivelurile;
 • Ajută în reducerea oboselii cronice, a slabiciunii și a asteniei.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Piatra lunii iulie, rubinul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *