Carneol

Carneol

Carneolul sau cornalina este o variantă a calcedoniei, un mineral din grupa cuarțului. Cristalele mineralului se pot observa numai la microscop, utilizarea cea mai largă fiind ca piatră semiprețioasă.

Culoare

Cele mai apreciate minerale sunt de culoare roșie închisă, translucide care, privite la lumină apar cu nuanțe roșii ca focul. Se mai gasește în variante de culoare brună, uniformă, vărgate sau cu pete. Ca și culori mai deschise este carneolul aproape roz.

Aceste nuanțe de culoare a mineralului se datoreză prezenței în cantități diferite a oxizilor și hidroxizilor de fier, oxizii fiind răspunzători de nuanța roșie și hidroxizii de culoare brună.

Mineralele ce provin din India, prin expunere la soarele tropical, hidroxidul s-a transformat în oxid de fier, astfel mineralul brun a devenit roșiatic. Acest procedeu a fost folosit in antichitate de etrusci prin modificarea culorii mineralului la temperaturi ridicate, fiind o metodă riscantă.

Variantele brună de carneol denumite si sarder, cu duritate mare, 7 din 10 pe scara Mohs a permis folosirea mineralului ca obiecte de podoabă: inele, coliere, pandantive sau obiecte de artă.

Răspândire

Carneolul în natură apare în geode ca și agatul sau roci sedimentare, rezistând prin duritatea mineralului la efectele eroziunii.

Cele mai frumoase exemplare provin din India, alte locuri unde s-au găsit cantități însemnate de carneol sunt: Africa de Nord, Japonia, Australia, Siberia și Brazilia.

 

Proprietați metafizice ale carneolului

Ținând această piatră în mână sau pe buric, inimă sau chakra sacrală, poate transmite energii pozitive care încep să circule în aura voastră.

Pentru cei care sunt mai reticenți, atât din punct de vedere spiritual, cât și emoțional, poate aduce energia atât de necesară și poate revitaliza sufletul. 

Folosind această piatră în mod regulat, puteți începe să intrați în noi faze ale vieții voastre, transformându-vă în individul pe care inima voastră și-a dorit dintotdeauna să fie și persoana care ați fost aduși pe această planetă pentru a se întruchipa.

Căldura spiritului ne permite să ne simțim ca acasă în corpul nostru, înconjurați de o energie de acceptare și siguranță. Ne permite să ne asumăm șanse, știind că avem sprijin și prieteni pe care să ne bazăm.

Culoarea roșie bogată a lui reprezintă, de asemenea, fertilitatea și în special puterea sacră a pântecelui unei femei.

Pentru femei, folosind acest cristal în timpul ciclului menstrual, poți conecta acest proces sacru corporal cu lumea spiritelor, codificând toată puterea marilor zeițe creatoare feminine. Ei au adus această lume și acest univers în existență.

Pentru bărbați, este o piatră excelentă să-ți amintești sacralitatea femeilor și să-ți amintești că în tine curge sângele roșu de la mama ta.

În toate cazurile, ne spune să ne reconectăm cu corpul nostru și să simțim încă o dată vigoarea și vitalitatea vieții.

Carneolul este o piatră stabilizatoare.

Oferă energie și inspirație. Mai mult, dacă încorporezi un accesoriu cu carneol sau o bijuterie în

colecția ta, probabil vei descoperi că acest sentiment de energie și inspirație devine contagios!

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Carneol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *