Influența cristalelor asupra organelor interne

Chihlimbar

Chihlimbarul, denumit și ambră galbenă, este o piatră semiprețioasă de culoare galbenă, transparentă, translucidă sau opacă, cu incluziuni translucide și opace, fiind de origine organică, și amune rășină fosilă.

Unele incluziuni îi pot oferi culoare albăstruie sau verzuie, așa cum este chihlimbarul din Republica Dominicană. Aceste pietre sunt foarte rare și foarte scumpe.

Origine

Vârsta chihlimbarului este apreciată de până la 260 milioane de ani. Provide din rășina arborilor din acele perioade, care cu timpul s-a solidificat ca o substanță amorfă, fără să fie un mineral. Chihlimbrul prezintă pentru cercetătorii paleontologi o importanță deosebită, prin incluziunile de fosile conservate, timp de milioane de ani, in masa rășinii.

Peștera ”Cave of El Soplao” din Spania, conține cel mai mare zăcămânr de chihlimbar din Europa, datând de acum 110 milioane de ani.

Extragerea chilimbarului

În România, sigura exploatare de chihlimbar a fost în satul Colți din Buzău.

În România există un tip de chihlimbar specific Munților Carpați, denumit ”rumanit”, de culoare galben-verzuie, despre care savantul Gheorghe Munteanu Murgoci a demonstrat în 1902, prin lucrarea sa de doctorat, că este chihlimbar și nu tămâie.

Este o piatra cu duritate mică 2,5 (din 10) pe scara Mohs.

Cercei chihlimbar și perlă

Latura spirituală a chihlimbarului

Chihlimbarul este, de asemenea, o bijuterie foarte spirituală. Pare să capteze lumina și căldura soarelui în structura sa, precum și calitățile vibrante, dătătoare de viață ale luminii solare, fără de care, desigur, niciunul dintre noi nu ar fi  în viață.

Unii oameni credeau că chihlimbarul era locul de odihnă al sufletelor plecate din cauza insectelor conservate din rășina groasă. Chihlimbarul este purtat pentru noroc și protecție împotriva răului.

Culorile portocalii și aurii ale chihlimbarului sunt cunoscute pentru a stabiliza energii mai puternice și mai mari în organism și le pot influența prin oferirea de echilibru și protecție.

Oamenii folosesc chihlimbarul pentru a elimina energiile negative, pentru a elimina temerile, pentru a dobândi răbdare și înțelepciune și chiar pentru a calma durerile corporale.

Chihlimbarul prezintă adesea insecte mici prinse în interior în timp ce se forma ca rășină de copac. Culorile sale sunt variate și vin adesea în diferite nuanțe de maro, portocaliu și galben.

Veți găsi o mulțime de legende despre chihlimbar. Chiar și culoarea în sine este evocatoare de miere și căldură, de vatră și de casă.

Accidental, chihlimbarul este o capsulă remarcabilă a timpului care se formează în mod natural. Ea păstrează perfect creaturile într-un punct evolutiv care altfel ne-ar fi necunoscut.

Proprietați metafizice ale chihlimbarului

Există ceva profund liniștitor și agitare despre interacțiunea dintre lumina naturală și căldura de cupru văzută în chihlimbar.

Când puneți o bucată de chihlimbar pe piele, se va simți caldă, spre deosebire de sticlă și alte minerale. Arderea chihlimbarului miroase a pin.

Nu este de mirare că chihlimbarul este folosit cu atât de multă prevalență în decorarea locurilor spirituale sau a celor mai relaxante zone ale casei.

Nuanța caldă de portocale a chihlimbarului stârnește pasiunile. Îi încurajează pe cei dintre noi care sunt temători în a lua măsuri.

Alte proprietăți metafizice ale chihlimbarului includ capacitatea sa de a vă deschide către bucuriile vieții și energiile binevoitoare ale Universului. Acesta este aliniat atât cu chakra sacrală și chakra plexului solar și sprijină aceste centre de energie în păstrarea unui flux sănătos de energie care rulează prin întregul sistem.

Chihlimbarul este un purificator natural și poate atrage durerea din corp și minte. Este o piatră absorbantă care trage energiile negative din aură și le transformă în energie clară, pozitivă. Acest lucru stimulează apoi mecanismele naturale de vindecare ale organismului și ajută la regenerarea țesuturilor.

Această bijuterie unică emite energie strălucitoare, liniștitoare, care susține sănătatea și bunăstarea, făcându-l o piatră excelentă pentru cei care se recuperează după o boală lungă sau persistentă.

Chihlimbarul oferă, de asemenea, corpului fizic și emoțional un scut de protecție capabil să elimine toxicitatea din viața și relațiile cuiva.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Chihlimbar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *