Acvamarinul

Acvamarinul

Despre Acvamarin am mai vorbit și în articolul „Acvamarinul – Piatra lunii martie”.

Această frumoasă piatră, în culorile pale de albastru-verde, este denumită de strămoșii noștri ca fiind comoară a sirenelor. Numele Acvamarin este derivat din cuvintele latine aqua, care înseamnă ”apă” și marina care însemnă ”mări”.

În realitate Acvamarinul se găsește în Brazilia, unde a fost descoperită cea mai mare piesă din istorie, cântărind peste 100 de kilograme. Această piatră mai poate fi găsită și în Rusia, Kenia, Madagascar și Statele Unite ale Americii.

Singurele zăcăminte suficient de mari pentru a rivaliza cu cele braziliene sunt cele din Rusia (Munții Urali) și Siberia.

Proprietățile acvamarinului

Proprietăți fizice:

Acvamarinul este un silicat

Este de culoare verzui-albastru până la albastru. Culoarea cristalelor a fost aproape întotdeuna îmbunătățită prin tratament termic

Este translucid, cu un sistem de cristal hexagonal.

Acvamarinul măsoară 7,5-8 pe scara de duritate Mohs.

Proprietăți metafizice:

Încă din antichitate s-a crezul despre acvamarin ca poate contracara forțele întunericului și pentru a asigura protecția și favoarea spiritelor luminii.

Acesta a fost adesea folosit de marinari ca pe un talisman de protecție împotriva nenorocirilor de pe mare. Este o piatră extrem de spirituală care deschide intuiția și crește clarviziunea.

Este un cristal minunat pentru utilizare în meditații, deoarece invocă stări înalte de conștiință și de conștientizare spirituală. De asemenea încurajează slujirea pentru umanitate.

Varietăți ale Acvamarinului

Găsiți acest cristal în diferite nuanțe de albastru-verde, turcoaz și albastru. Îl puteți găsi într-o nuanță clară către opac, și este folosit în bijuterii. În starea sa brută, este foarte probabil să fie aproape clar.

Utilizarea Acvamarinului

Veți găsi mai multe utilizări pentru Acvamarin. Este un cristal al elementului de apă și poate fi combinat cu alte pietre de apă sau pietre reprezentând celelalte elemente, în funcție de intențiile tale.

Acvamarinul

Beneficiile utilizării Acvamarinului

Acest cristal are multe puteri vindecătoare, ceea ce nu surprinde atunci când considerați că prima noastră reacție la orice formă de traumă sau boală este de a oferi un pahar cu apă.

Acvamarinul are, de asemenea, beneficii spirituale și vă poate ajuta să vă conectați mai bine cu proprii ghizi celestiali. Un alt beneficiu al Acvamarinului este capacitatea sa de a-ți proteja aura și de a te proteja de vibrațiile negative.

Vă permite să vă acordați propriile emoții și să echilibrați orice excese sau schimbări de dispoziție. Acvamarinul este, de asemenea, o piatră foarte utilă pentru curățarea și alinierea chakrelor.

Vibrațiile blânde și hrănitoare ale acestei pietre te vor liniști și vor calma temperamentele dezordonate. Îi poate calma atât pe ceilalți, cât și pe purtător, ceea ce îl face foarte benefic pentru oricine are un stil de viață stresant.

Puteri fizice de vindecare

Acvamarinul este cunoscut ca fiind benefic pentru femeile însărcinate, deoarece ajută la protejarea mamei și a bebelușului de rău. De asemenea, poate proteja copiii nenăscuți și poate preveni avorturile spontane.

Se mai spune că vindecă durerile în gât, tratează problemele tiroidiene și glandele umflate, stimulează sistemul imunitar și previne reacțiile alergice.

Acvamarinul poate stimula creșterea și poate regla hormonii.

Această piatră este cunoscută ca fiind eficientă în vindecarea afecțiunilor care afectează ficatul, gâtul și stomacul.

În general, proprietățile vindecătoare ale Acvamarinului au fost respectate de generații și, probabil, încă o dată se leagă de mitul că aceste pietre sunt coborâte sau conectate la sirenele legendare, magice ale mării.

Chiar și fără această legătură, totuși, apa în sine este văzută ca un element de vindecare și hrănire – indiferent de cultura la care te uiți.

În timp ce apa este respectată în mod similar pentru puterea și căile sale imprevizibile, faptul că este însăși esența vieții este întotdeauna venerată mai presus de orice.

Prin urmare, Acvamarinul poate ajuta la calmarea durerilor musculare și a oaselor obosite, fie dormind cu el în aceeași cameră sau sub pernă, fie ținându-l pe zona dureroasă pentru un timp pentru a lăsa energiile să iși facă treaba.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Acvamarinul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *