ametrin

Ametrin

Semnificația ametrinului

Sensul spiritual al Ametrinului se referă la echilibru, curaj și putere. Este cunoscută ca o piatră a armoniei, deoarece combină energiile atât ale Ametistului (Ametistul – piatra lunii februarie), cât și ale Citrinului (Citrinul).

Ametrinul aduce echilibru în toate domeniile vieții tale. Te poate ajuta să-ți găsești puterea interioară și curajul și să rămâi împământenit în momente de stres.

Ametrinul este, de asemenea, cunoscut ca o piatră de manifestare. Vă poate ajuta să vă manifestați dorințele și să creați abundență în viața dumneavoastră.

ametrin

Proprietățile ametrinului

Ametrinul nu este de fapt un singur mineral unic – sunt două minerale amestecate împreună! După cum s-ar putea să se ghicească din însăși denumirea sa, aceste două minerale sunt Ametist și Citrin, care sunt ambele forme de cuarț.

Este un amestec extrem de unic al acestor două energii și piatra perfectă doi în unu pentru cristologul minimalist!

Ametrinul este, de asemenea, cunoscut sub numele de trystine sau boliviani. Acesta din urmă nume este o referire la faptul că aproape toate Ametrinele astăzi sunt minate în Bolivia.

Este posibil ca prima apariție a unui ametrin în Europa să fi fost atunci când conchistadorii spanioli l-au adus înapoi din Bolivia. Deși este, de asemenea, posibil ca pur și simplu să nu fi fost recunoscut ca nimic, cu excepția unui amestec de Ametist și Citrin în Europa până când piese deosebit de impresionante au fost aduse înapoi din cele două Americi.

Ametrinul se formează atunci când particulele mici de fier blocate în interiorul matricei cristalelor de cuarț încep să se oxideze la rate diferite.

Acest lucru se datorează, de obicei, diferențelor de temperatură dintre cele două părți diferite ale pietrelor.

După cum vă puteți imagina, aceasta este o situație foarte unică și neobișnuită să apară în lumea naturală!

Din acest motiv, când ametrinul a fost descoperit pentru prima dată, a fost foarte apreciat ca o piatră cu adevărat unică.

Cu toate acestea, o piatră cu diferite grade de căldură aplicată este o situație foarte ușoară de recreat într-un laborator. Ceea ce înseamnă că ametrinul este ușor de făcut sintetic.

Combinația neobișnuită și unică de culori din ametrin o face o bijuterie extrem de populară în scopuri estetice. Dar proprietățile sale magice sunt adesea subestimate.

ametrin
ametrin

Ametrinul este de obicei tăiat în pietre fațetate sau făcute în cabochoane și este, de asemenea, utilizat în fabricarea de bijuterii.

Duritatea lui este 7 pe scara Mohs. Ametrinul vibrează la o frecvență de 32 MHz.

Unii oameni simt că această piatră are o energie „confuză” din cauza modului în care împărtășește proprietățile atât ale citrinului cât și ametistului.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei combinații a acestor proprietăți, aceasta este piatra perfectă pentru dumneavoastră.

Proprietăți vindecătoare ale ametrinului

Ametrinul este cunoscut pentru capacitatea sa de a echilibra energiile minții, corpului și spiritului.

Piatra poate ajuta, de asemenea, pentru a aduce curaj și putere în vremuri de adversitate.

Ametrinul este, de asemenea, cunoscut ca o piatră de manifestare și vă poate ajuta să vă manifestați dorințele.

Piatra poate ajuta, de asemenea, promovarea abundenței si prosperității în viața ta.

Ametrinul este cunoscut a fi de ajutor în tratarea migrenelor, durerii de cap, și tulburări legate de stres.

Piatra poate ajuta, de asemenea, pentru a îmbunătăți claritate mentală și pentru concentrare.

Ametrinul este, de asemenea, declarat a fi de ajutor în tratarea dependenței și depresiei.

ametrin

Varietăți ale ametrinului

Sunt două varietăți principale ale ametrinului: ametrinul brazilian și ametrinul bolivian.

Ametrinul bolivian este varietatea cea mai rară și mai valoroasă dintre cele două. Este de obicei o culoare violet mai profundă, cu dungi mai vii de galben sau portocaliu.

Ametrinul brazilian Ametrin, forme neregulate – 1 șirag – Peștera lui Aladin (gablontz.ro) este mai puțin costisitore și este de obicei o culoare violet mai deschis, cu dungi mai puțin vii de galben sau portocaliu.

Ametrinul este uneori confundat cu Ametist, Citrin, sau Topaz.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Ametrin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *