Aventurin

Aventurin

Semnificația aventurinului

Numele de „aventurin” vine de la finisajul frumos strălucitor al acestei pietre. Numele său se referă la cuvântul ”aventurescence”, care se referă la efectul „strălucitor” al particulelor minuscule de minerale. foarte reflectorizante conținute într-un întreg mai puțin reflectorizant.

O altă varintă a denumirii acestei pietre derivă din antica expresie italiană ”a ventura”,. ceea ce înseamnă asemănarea sa cu o pastă sticloasă, obținută ”pentru aventură”, sau după caz, la Murano în 1600.

Semnificația spirituală a aventurinului este aceea de „vindecător al inimii”. Este legată de Anahata, Chakra Inimii, activatorul iubirii, aprecierii și armoniei interioare.

Conectat la chakra mijlocie, acționează ca un memento al armoniei de care avem nevoie între cele trei chakre inferioare. conectate la Mama Pământ și cele trei chakre superioare conectate la lumea spiritelor,. pentru ca noi să simțim echilibrul final în timpul experienței sufletului nostru pe pământ.

Chakra Inimii, verde la exterior și roz la interior, este o metaforă perfectă pentru a înțelege energia aventurinului. Verdele acționează ca scutul exterior care protejează inima moale, roz acționează vulnerabilitățile noastre interioare.

Această energie reconfortantă și sigură ne dă încrederea de a merge mai departe în viață. Să ne asumăm riscuri, știind că inima noastră va fi întotdeauna protejată și în siguranță.

Subconștientul sau ego-ul nostru își are locul său pentru a ne proteja. Dar, în același timp, semnalează sentimente de frică și îndoială în mintea noastră, distrăgându-ne atenția de la momentul în care inima noastră ne vorbește încet.

Învățând să ascultăm vocea interioară și începând să avem încredere în intuiția noastră, putem începe să aducem înapoi alinierea și să dezvoltăm o adevărată conexiune minte-inimă.

Această stare de Inteligență a Inimii, care permite să aibă loc un dialog armonios continuu între minte și inimă, sau cum îmi place mie să o numesc – „chimia interioară perfectă” – vă va aduce într-o stare de curgere și vă va permite să mențineți întotdeauna sentimente de pace interioară. În ciuda acestor polarități interne minte-inimă.

Energia aventurinului verde ne permite să ne conectăm cu acea stare interioară de bucurie și să ne sincronizăm cu ritmul liniștitor al naturii.

Acest lucru ne permite să fim cu adevărat prezenți, îmbrățișând complet fiecare moment fără anxietate, frică, îndoială sau stres. Aceasta este adevărata frumusețe a vieții, momentul prezent

Proprietățile fizice ale aventurinului

Aventurinul este un mineral din familia cuarţului, alcătuit din diferite tipuri de minerale, predominant fiind dioxidul de siliciu. Oamenii folosesc aventurinul de milioane de ani. Este o formă unică de cuarț, iar particulele de crom îi conferă o culoare verde.

Alte tipuri de aventurin pot conține o mare varietate de particule minerale, ceea ce duce la o gamă de culori diferite.

Cele mai valoroase piese de aventurin sunt cele cu suprafețe intens strălucitoare. Arată ca și cum ar consta în întregime din straturi de sclipici.

Aventurinul crește în popularitate astăzi, dar nu este nimic nou cu totul. De fapt, după multe relatări, a fost aici tot timpul. Și uneori alte pietre au fost confundate cu ea în veacurile trecute și invers.

Cu toate acestea, este ușor de înțeles de ce acest cristal a atras atât de multă dorință și atenție de-a lungul implicării sale în istoria omenirii. Aventurinul albastru devine, de asemenea, din ce în ce mai popular în societatea modernă.

Aventurinul poate fi găsit în multe locuri diferite de pe glob, inclusiv Tibet, India, Chile, Brazilia, Spania și Rusia.

Din punct de vedere istoric, a fost frecvent confundat cu jadul, deși compoziția chimică a celor două pietre este destul de diferită.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Aventurin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *