Azurit

Azurit

Proprietăți și semnificații ale azuritului

Azuritul, cunoscut și sub numele de Chessylite după orașul Chessy-les-Mines, unde a fost exploatat în Franța, este o piatră de cupru frumoasă, izbitoare, albastră.

Este un mineral moale cu un aspect poros, iar în perioada medievală și renascentistă, a fost pigmentul albastru primar folosit pentru pictură.

Această piatră a fost remarcată de-a lungul veacurilor pentru culoarea sa frumoasă. În Egiptul Antic, Grecia, Roma și Imperiul Persan, era foarte apreciat – toate aceste culturi considerau albastrul o culoare sacră.

O astfel de coloratură distinctivă este totuși unică pe o bucată de azurit și veți descoperi că nu există două bucăți de azurit albastru care să fie vreodată cu adevărat la fel.

Ar putea fi nuanța lor, sau poate forma sau textura lor, chiar și semnătura energetică pe care par să o emită – orice ar fi, există întotdeauna ceva extraordinar în legătură cu această piatră.

Cu toată stralucirea sa, azuritul este considerat o piatră destul de sensibilă, iar acest lucru a determinat mulți oameni să o manipuleze cu cea mai mare grijă ori de câte ori intră in colecția lor.

S-ar putea să devii prea protector cu piesa ta fără să-ți dai seama, ca și cum energia pietrei te imploră să-i acorzi un tratament special!

Unele dintre cele mai importante mine de pietre azurite, pe lângă cele din Lyon, Franța, se află în Sinai, deșertul estic al Egiptului și Saxonia.

A fost foarte apreciat mai ales în aceste regiuni din lumea antică.

În ciuda frumuseții sale, pietrele de azurit nu sunt frecvent folosite în bijuterii. Pe lângă faptul că sunt moi, se estompează rapid în lumina soarelui, iar expunerea la căldură le transformă ireversibil în negru.

Acest lucru face foarte dificilă transformarea în bijuterii, deoarece așezarea unei pietre implică de obicei topirea metalului în jurul ei și este destul de greu de făcut dacă nu puteți încălzi piatra!

Dacă dețineți o piatră de azurit, aveți grijă de ea – este delicată!

De ce ai folosi Azurit?

Azuritul este una dintre cele mai mari pietre din lume pentru chakra celui de-al treilea ochi.

Are exact vibrațiile necesare pentru a trezi energia acestei chakre și pentru a dezvolta daruri și puteri psihice.

Dacă doriți cu adevărat să dezvoltați clarviziunea sau a doua vedere, atunci azuritul este o piatră neprețuită pentru a adăuga arsenalului psihic.

Cristalul azurit pe care îl adăugați la colecția dvs. se va distinge rapid pentru puterea și simțul perpetuu al energiei psihice.

Chiar și piatra în sine nu se poate abține să nu pară incredibil de mistică și spirituală, ca și cum ar fi un fragment dintr-un colț uitat al mării.

Viziunile și călătoriile meditative în care azuritul vă poate duce sunt reale, așa că practicați cu siguranță o mulțime de tehnici de împământare care vă împiedică să vă pierdeți prea mult din vedere pe voi înșivă și împrejurimile voastre.

Conștientizarea împrejurimilor este incredibil de importantă aici, mai ales dacă vă place să meditați sau să intrați într-o transă înconjurați de lumânări.

Nu vă înșelați, azuritul este o piatră plină de potențial.

Energiile blocate în cristal sunt capabile să conecteze lumea noastră fizică cu tărâmuri nevăzute dincolo de atingerea noastră normală, iar acest lucru a jucat un rol cultural imens de-a lungul secolelor.

Acest lucru era cunoscut în Egiptul Antic, unde înalții preoți și preotese îl foloseau în ritualuri pentru a intra în legătură cu zeitățile.

Chinezii antici au văzut-o în mod similar și au folosit-o pentru a deschide porțile către ceruri.

Chiar și mayașii, care nu ar fi putut avea niciun contact cu aceste culturi și, prin urmare, ale căror opinii pot fi considerate complet independente, au fost de acord că azuritul a facilitat conexiunile psihice și a făcut posibil transferul de cunoștințe între oameni – și între oameni și puterile superioare.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Azurit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *