Termeni și condiții de utilizare

Bine ați venit pe website-ul gablontz.ro, magazinul virtual ”Peștera lui Aladin” (numit în continuare site).

Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor, care reprezintă acordul, exclusiv și definitiv (contractul) între dumneavoastră și www.gablontz.ro, site care aparține societatii PFA NEGURA SUZANA FLORINA CUI 43504982, R.C. F9/508/2020, cu sediul in Braila, strada Mihai Bravu, Nr. 412. Telefon contact: 0746067499.

www.gablontz.ro își rezervă dreptul, să modifice sau să actualizeze acești termeni și condiții în orice moment, fără a anunța în prealabil. www.gablontz.ro își rezervă de asemenea dreptul de a adauga sau șterge orice informație a website-ului în orice moment fără a anunța în prealabil. Aceste schimbări vor intra în vigoare din momentul publicării pe acest website. În cazul în care continuați să utilizăți acest website și după revizuire, înseamnă că ați acceptat pe deplin termenii prezentului acord, inclusiv modificările survenite.

1. DEFINIȚII

Următorii termeni sunt definiți:

Site/ magazin virtual – domeniul www.gablontz.ro si subdomeniile acestuia;

Utilizator – orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică care are sau obține acces la conținutul site-ului www.gablontz.ro;

Cumpărător/Client – persoană fizică sau juridică (persoană fizică, persoană fizică autorizată, societate comercială sau altă entitate juridică), instituție publică, organizație nonguvernamentală care cumpară produse sau servicii, realizând o Comandă;

Vânzător – PFA NEGURA SUZANA FLORINA – cu sediul în Braila, Str. Mihai Bravu, Nr.412, înregistrată la Registrul Comerțului cu numarul: R.C. F9/508/2020 și CUI 45304982;

Produse – orice bun și/sau serviciu menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpăratorului;

Comandă – document electronic, telefonic sau în scris ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Produsele și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Produse și să facă plata acestora;

Contractul – o Comandă confirmată de către Vânzător;

Drepturi de proprietate intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus;

Recenzia – o evaluare subiectivă scrisă de către Cumpărător sau utilizator pe baza experienței și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative;

Cuprins – secțiune pentru pagina produselor unde se poate consulta/ citi/ deschide și descărca în format PDF cuprinsul produsului respectiv;

Extras – fișier de tip PDF unde se poate consulta/ citi/ deschide și descărca informații din cuprinsul produsului respectiv;

Coș cumpărături –Cumpărătorul/ Utilizatorul poate să adauge produse pe care dorește să le achiziționeze atunci, în momentul adăugării, sau într-un moment ulterior. Dacă produsele nu sunt achiziționate la momentul adăugării în Coș, Vânzătorul va trimite notificări/ comunicări de marketing cu scop informativ.

2. RELAȚIA CONTRACTUALĂ

Prin lansarea unei comenzi online sau telefonice pe site-ul www.gablontz.ro, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Dacă Cumpărătorul validează și trimite comanda, înseamnă că a citit și este de acord cu Termenii și condițiile Comenzii, precum și cu Politica de Confidențialite.

Confirmarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea Cumpărătorului. Contractul (la distanță) este valid încheiat și intră în vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzător. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail).

Termenii și conditiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului (la distanță) astfel încheiat. Vânzătorul poate subcontracta și/ sau cesiona unei terțe părți servicii ce țin de livrarea comenzii, cu informarea Cumpărătorului și acordul acestuia. Vânzătorul va fi responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

3. DREPTURILE SI OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI

Vânzătorul are obligația de a livra Produsele care îndeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului;

Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător. Comunicarea cu site-ul www.gablontz.ro se poate face prin interacțiunea cu aceasta, postarea opiniilor legate de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea Contact.

Vor fi excluse din site sau nu vor fi validate pentru postare, păreri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj licențios, neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

www.gablontz.ro nu solicită și nu stochează niciun fel de informații referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plată online.

4. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE CUMPĂRĂTORULUI

Cumpărătorul are obligația de a analiza cu atenție descrierea și caracteristicile produselor. Dacă descrierea unui produs este neclară, asigurați-vă de clarificarea acestui aspect, prin contactarea Vânzătorului pentru a cere informații suplimentare, înainte de a plasa comanda. Făcând o comandă pentru un produs se subînțelege că sunteți de acord să o cumpărați.

Cumpăratorul are obligația de a furniza informații valide, necesare pentru întocmirea facturii și livrarea comenzii în bune condiții, astfel încât să ajungă la timp și în condiții sigure la Cumpărător.

Cumpărătorul are obligația de a plăti prețul produselor din Comandă.

Membrul sau Cumpărătorul are dreptul de a solicita modificarea sau ștergerea contului de utilizator. Vânzătorul va șterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte sa poată să pretindă celeilalte daune-interese. Pentru detalii accesați pagina Politicii de Confidențialitate.

5. LIMITAREA RESPONSABILITĂȚII VÂNZĂTORULUI

www.gablontz.ro, furnizorii și partenerii acestora nu pot fi trași la răspundere pentru niciun fel de daune, indiferent de natura acestora, produse în timpul utilizarii site-ului și a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, ori produse ca urmare a utilizarii acestora sau a imposibilității utilizării lor.

www.gablontz.ro nu garantează funcționarea neîntreruptă și lipsita de erori a site-ului și a serverelor, după cum nu este răspunzatoare de riscurile specifice utilizarii site-urilor informatice (viruși, alte elemente sau acțiuni care pot provoca daune specifice Internetului și tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securității informațiilor).

Forță majoră. Disponibilitatea site-ului și serviciilor www.gablontz.ro pot fi subiectul intreruperii ori intârzierilor datorate unor cauze de forță majoră, așa cum sunt acestea definite de legile aplicabile din Romania, inclusiv dar fără a se limita la, război, revoluție, cutremur, mari inundații, embargo, greve generale.

6. OBLIGAȚIILE UTILIZATORULUI/ VIZITATORULUI SITE-ULUI

Dacă sunteți de acord cu Termenii și Condițiile site-ului www.gablontz.ro și cu Politica de Confidențialitate, puteți să utilizați acest site și serviciile sale, dar trebuie:

 – să respectați legile în vigoare și să nu desfășurați activități de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna funcționare a site-ului, a serverului, securitatea informațiilor etc.

 – să nu modificați, copiați, distribuiți, transmiteți, afișați, publicați, reproduceți, creați produse derivate sau să vindeți orice fel de informații sau servicii obținute prin intermediul site-ului.

 – să suportați orice costuri adițonale legate de utilizarea site-ului, cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice și de servicii Internet.

7. POLITICA DE RETURNARE

Pentru vânzările la distanță sunt aplicabile dispozitiile O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii:
Cumparatorul are dreptul să returneze produsele în 14 zile de la data primirii coletului, chiar dacă acesta nu prezintă vreun viciu;
Cumpărătorul are dreptul să returneze produsul în acest interval fără obligația de a-și justifica decizia;
Vânzătorul este obligat la restituirea sumei achitate de către cumpărător, dar fără costurile livrării, în cazul returului integral. În cazul returului parțial, vânzătorul va restitui clientului doar suma achitată de client pentru produsele returnate. Taxele de transport pentru returul coletul vor fi suportate de către client;
Pentru comenzile online care au ca modalitate de livrare – ridicare de la depozit – se aplica politica de retur (exceptie fac comenzile care au plata în avans).

Adresa de returnare a produselor este: Brăila, Str. Mihai Bravu, Nr. 412.

8. UTILIZAREA INFORMATIILOR

Întregul conținut al site-ului, indiferent de natura lui (text, imagini, elemente grafice, software și alte elemente similare), este proprietatea www.gablontz.ro

9. PROPRIETATE INTELECTUALA

Folosirea conținutului fără acordul www.gablontz.ro este interzisă și se pedepsește conform legilor în vigoare.

Aceast site, www.gablontz.ro, folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc, vă rugăm să accesați pagina următoare: Politica de Confidențialiate.

Vă rugăm să consultați periodic Termenii și Condițiile și Politica de Confidențialitate.

10. GARANȚIE 30 ZILE:

(conform Ordonanta de Urgenta 140/2021)

Drepturile consumatorilor nu sunt afectate de condițiile de garanție prevăzute.

Având în vedere natura produselor de decorațiuni/fashion, acordăm garanții pentru:

30 de zile de la momentul intrării în posesia acestora. Orice reparație la produsele aflate în termen de garanție se va efectua în mod gratuit sau produsul înlocuit, dacă se confirmă că un defect de material sau manoperă a cauzat deficiența, nu și o utilizare necorespunzătoare sau încălcarea instrucțiunilor de utilizare. Conform Legii, cumpărătorul nu poate cere înlocuirea bijuteriei din motivul căderii mărgelelor, lovituri, zgârieturi, acțiuni mecanice sau de altă natură care au cauzat defectul. Nu ne asumăm responsabilitatea privind calitatea, componența și proveniența produselor, în schimb facem eforturi ca informațiile, imaginile și toate descrierile să fie făcute cât mai exact, conform facturilor și descrierilor făcute de furnizori. Imaginea produselor este cu titlu de prezentare (cu excepția produselor unicat), ceea ce înseamnă că veți primi un produs asemănător, iar nuanța, culoarea, mărimea, pot avea mici diferențe având în vedere coloristica și multitudinea culorilor produselor oferite. Vă rugăm să aveți în vedere și faptul că un aparat foto, nu va reproduce în totalitate culoarea și nuanțele unui produs. Având în vedere că prin natura bijuteriilor, se pot folosi printre componente și aliaje metalice, sticla, plastic, lemn, gute elastic pentru înșirat, ațe, șnururi de silicon etc, bijuteria poate fi complexă. Unele produse pot fi sintetice și nu naturale, iar această informație poate să nu fie prezentă în descrierea produsului. Unele produse pot prezenta nuanțări de culoare, ca urmare a folosirii pot prezenta în timp schimbare de culoare, decolorare, ca o component normală a uzurii în timp. Margele pot prezenta pori, mici imprefecțiuni, pot prezenta diferențe de tăiere, de nuanță sau apect. Bijuteriile se vor purta cu grija pentru a nu intra în contact cu substanțe care le pot altera calitatea. A se evita contactul cu alcool, acetonă, diluanți, apă, detergent, parfum, suprafețe abrazive, ceasul de la mână, alte bijuterii sau obicte care le pot rupe.

Bijuteriile și materialele comercialitaze în acest magazin nu se lasă la îndemâna copiilor, sunteți responsabili de utilizarea lor.  

Produsele personalizate, sau făcute pe comanda clientului, nu se pot returna.