Piatra lunii iunie, perla

Piatra lunii iunie, perla

Perla, cunoscută drept regina pietrelor prețioase, este de fapt o creație organică ce se găsește în mare, un fenoment natural care apare ca parte a mecanismului de apărare a unei cochilii de moluște. Perlele erau oferite ca daruri ornamentale în China Antică încă din anul 2250 Î. Hr., încorporate în diverse bijuterii.  În Egiptul Antic a fost extrem de apreciată ca simbol al puterii și bogăției, încă de acum 4200 de ani în urmă.

perle 6

Legenda spune că Regina Cleopatra a folosit o perlă pentru a câștiga un pariu, atunci când s-a întâlnit cu generalul roman Marcus Antonius. Pariul câștigat de ea a fost să servească cea mai scumpă cină din toate timpurile. Și-a scos unul dintre cerceii cu perle, a zdrobit bijuteria în vin și apoi a băut tot vinul din pahar. În Roma Antică perlele erau cunocute ca semn al bogăției și statutului social și se credea că aduce o viață lungă și sănătoasa purtătorului.

Se crede că perla a fost venerată și tranzacționată de peste 6000 de ani, și de-a lungul istoriei, era purtată cu mândrie de către altețele regale și nobilimea curții.

Proprietăți:

Culoare: alb, roz, galben, portocaliu, argntiu, crem, violet, auriu, maro, verde, albastru, negru

Duritate pe scara lui Mohs: 2,5-4,5.

Luciu: perlat.

Formula: chimică CaCO3

Compoziție: Carbonat de Calciu

Țări de proveniență: Japonia, China, Filipine, Australia, Polinezia franceză

Acționează asupra chackrei coroanei.

Piatra lunii iunie, perla
Piatra lunii iunie, perla

Beneficii:

  • perla este o binecuvântare deoarece este folosită ca o soluție pentru bolile mintale, ea conferind stabilitate minții;
  • au un efect calmant asupra purtătorului și ajută la echilibrarea aurei, fiind legate de menținerea cinismului și pesimismului la distanță;
  • ne ajută să ne concentrăm asupra lucrurilor importate din viață, să ne iubim mai mult și să îi iubim pe cei apropiați;

datorită formei sale, perla a fost adesea asociată cu Luna.

Întreținere :

Este recomandat a se folosi o cârpă moale din microfibră, fără scame, pentru a curăța ușor perlele, iar dacă este necesar, umezește o parte din cârpă cu apa călduță în care ai pus puțin săpun.

Atenție! A nu se scufunda în apă atunci cand vrei să le cureți.

Usucă imediat perlele cu o parte uscată a cârpei.

Nu lăsa perlele lângă un produs de curățat cu aburi sau ultrasunete.

Atenție la zgârieturi.

Nu le expune la tot felul de produse cosmetice (creme, parfumuri, fixativ)

Depozitează-le în siguranță departe de alte bijuterii și departe de surse de lumină și temperaturi extreme, ștergele ușor cu o cârpă moale după ce le porți.

perle 3

Recomandare: nu puneți perlele la un loc cu celelalte bijuterii și pietre prețioase, deoarece se pot zgâria cu ușuriță. Ele pot fi înfășurate într-un material moale din mătase sau piele de căprioară și depuse într-un sertar.

… pentru că am fost întrebată de prieteni sau clienți de unde îmi vin ideile, răspund de fiecare dată cu mare drag: din atitudinea și portul oamenilor, îi asociez fiecăruia o bijuterie.

Piatra lunii iunie, perla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *